Bursa
Bursa ve çevresinin tarihi 7000 yıl öncesine dayanmaktadır. Ilıpınar Höyüğü’nde yapılan kazı çalışmaları sonucunda M.Ö 5200 yılına ait yerleşim alanlarına rastlanmıştır. Şehrin 7 km güneyinde bulunan Demirtaş Höyüğü mevkiinde yapılan kazı çalışmalarında ise M.Ö 2500 yılına ait kase, küp, testi ve seramik parçaları bulunmuştur.Osmanlı Döneminden Beylikten Devlete Geçişine Tanıklık Eden Tarihi Yerleri Gezin Bursa merkezde temel tarihi yapıların kümelendiği en önemli 2 mahalle olan Osmangazi ve Yıldırım’da birbirine yürüme mesafesindeki noktaları verdik.
Şehir içi ulaşım;
Ulaşım ağının geniş olduğu Bursa kentinde dolmuş, otobüs, tramvay, metro, teleferik, metro, minibüs ve taksi gibi tüm ulaşım araçları mevcuttur. 1998 senesinde açılan metro hattı, doğu ve batı olarak iki yönde hizmet veriyor. Birinci hat Emek’ten başlar ve son hattı Arabayatağı’nda son bulurken ikinci hat ise Uludağ Üniversitesi’nden başlar. Çok sık kullanılan otobüs ise yedi ilçede birden faaliyet gösteriyor olup şehrin dışındaki köy ve kasabalara ulaşım sağlıyor. Cumhuriyet Caddesi’nden başlayan tramvay Zafer Meydanı ile Davutkadı durakları arasındadır.
ÖNERİ FAVORİ MEKAN
BURSANIN 1 NUMARALI YERİ
Zennup’ta yemek yerken, insan kendini fazlasıyla şımartıyor diyebilirim. Hele hele ilk deneyimlediğimiz zamandaki ağzımızda bıraktığı tat inanılmazdı. Zennup’la tanışanlar biraz şanssız oluyorlar. Çünkü bir yerden sonra yediğimiz her şeyi Zennup’la kıyasladığımız için o raddeye ulaşmak kolay olmuyor. Mezeler başlı başına olaylar her biri çok güzel ama benim en büyük favorilerim mersin patates, vişneli yaprak sarma ve pastırmalı humus.
İkonik gezi noktaları;
Bursa’da gezmeniz gereken ikonik noktalar
arasında öncelik
.
Pazar günü ne yapılır;
Bir pazar günü Tarihi Çınar’da kahvaltı yaparak güne başlayabilir ardından Atatürk Kent Ormanı’nda güzel bir yürüyüş ve ardından Koza Han’da kahve keyfi yapabilirsiniz.
ULU CAMİ / EVLİYA ÇELEBİ, ULU CAMİİ İÇİN BURSA’NIN AYASOFYA’SI DEMİŞTİR
Şehrin simgelerinden biri olan Bursa Ulu Camii, Yıldırım Bayezid tarafından mimar Ali Neccar‘a 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır..
Ulu Cami, Bursa denince akla gelen en önemli tarihi yapı. Hatta Evliya Çelebi‘nin deyimiyle “Bursa’nın Ayasofyası!” 1396’yla 1400 yılları arasında yaptırıldığı ve 1. Bayezid’in mimar Ali Neccar’a yaptırdığı biliniyor. Bursa Ulu Camii
YEŞİL CAMİİ
Kaynak: www.kulturportali.gov.tr
Yeşil semtinde bulunan cami, 1419 yılında, Çelebi Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. “Ters T” planlı camilerden olan Yeşil Cami, Bursa’nın olduğu kadar ülkemizin de en güzel tarihsel yapılarından biridir. Caminin mimarı Hacı İvaz Paşa’dır. Türbe Bursa’nın her yerinden görünüyor bu yüzden imza eserlerden biri gerçekten. Hala sağlam kalabilmesi ve ziyaret edilebilmesi için sonuncusu 2004’te olmak üzere defalarca onarılmış