Be
ykoz Cam ve Billur Müzesi
İnsanlığın en görkemli ve en verimli buluşlarından biri olan camın tarihini 12 bölümde sergilenen bin 500 eserle sanatseverlerin beğenisine sunan Beykoz Cam ve Billur Müzesi, tarih içinde parıltılı bir seyahate çıkarıyor ziyaretçilerini
Toplam 390 dönüm arazide, yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alanda Türk cam sanatının dünyaya tanıtılması amacıyla kurulan müzede, Selçuklu’dan Osmanlı döneminin sonuna kadarki dönemden 1500 eser yer alıyor.
Adını Osmanlı dönemindeki Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümayunu’ndan alan müzenin bulunduğu yapı, Sultan Abdülaziz tarafından vezirlik görevine getirilen Abraham Paşa tarafından inşa ettirildi. İnşasından sonra günümüze kadar ulaşmayı başaran ahır binası Milli Saraylar tarafından 3 yıl süren restorasyon çalışmasıyla ihya edildi.
Müzede Hangi Ürünler Görülebilir?
Osmanlı sarayları için Avrupa’da üretilen eserlerin de sergilendiği müze 12 tematik bölümden oluşuyor. Müzede, 1237-1246’ya tarihlenen serbest üfleme tekniğiyle yapılan, mine ve yaldızlarla dekore edilen Kubadabad tabağı dikkati çekiyor.
Modern müzecilik kriterleri göz önünde bulundurulan müzede, Memluk kandilleri, Osmanlı revzenleri, Avrupa camları, cam bahçe, kristal piyano ve Sultan II. Mahmud’un renkli camlarla bezeli saltanat arabası da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Nasıl Gidilir?
İstanbul Anadolu yakasında Beykoz İlçesinde bulunan Cam ve Billur Müzesi nerede ve nasıl gidilir?
Beykoz Vapur İskelesine neredeyse yürüme mesafesinde, çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Dilerseniz deniz yolu ile İstanbul’un hemen heryerinden ulaşabilirsiniz. İETT 15F hat numaralı otobüsleri ile ulaşılabilir..
Cam Müzesi Bahçe Bileti
Cam Müzesi Sergi Bölümü Giriş Ücreti
(Müzekart Geçersizdir)
100 TL
300 TL
50 TL
- Müze Kart; aşağıdaki istisnalar hariç, Milli Saraylar Başkanlığına bağlı bütün saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalarda geçerlidir.
- Topkapı Sarayı’nın Harem ve Aya İrini bölümlerinde, Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümünde, Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi ile Küçüksu Kasrı Mesire Alanı ve Beykoz Mecidiye Kasrı Mesire Alanı’nda Müzekart geçmemektedir.
- Kombine Biletlerde;
- Topkapı Sarayı Kombine Biletleri, satın alındığı tarihten itibaren 1 gün süreyle geçerlidir.
- Dolmabahçe Sarayı Kombine Biletleri satın alındığı tarihten itibaren 1 ay süreyle geçerlidir. Bu süre, farklı mekanlarda kullanım için geçerlidir. 1 aylık süre içinde aynı mekân sadece 1 defa gezilebilir.
- Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
- Öğrenci kimlik belgesini ibraz eden 07-25 yaş arasındaki öğrencilere indirimli bilet hizmeti sunulmaktadır.
- 18-25 yaş (25 yaş dâhil) arası T.C. ve K.K.T.C. vatandaşı öğrenciler için Topkapı Sarayı’nda indirimli bilet geçerlidir.
- Yabancı öğrenciler, indirimli biletin 2 katı ücretle gezerler.
- 12-25 yaş arası yabancı öğrencilerden Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartını (ISIC: International Student Identity Card) fiziki olarak ibraz edilmesi talep edilir.
- Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi, Ankara Palas Müzesi ve Küçüksu Kasrı Mesire alanı 12 yaşından küçük yerli/yabancı ziyaretçiler için ücretsizdir.
- Resmi tatil ve dini bayramlar; saray, köşk ve kasırların kapalı olduğu günlere denk geldiğinde; saray, köşk ve kasırlar ziyarete kapalı olacaktır.
- Saray, Köşk ve Kasırlarımıza silah ile girmek yasaktır. (Kolluk kuvveti dahil)
Müzenin Bölümleri
1.Bahçe Bölümü
2.Müze Bölümü
3.Hediyelik Eşya Alanı
4.Cam Atölyesi
5.Oyun Parkı
6.Kütüphane
Cam müzesinden hediyelik eşya olarak ne alınabilir?
Tamamen el sanatı olan cam ürünlerden oluşan Gaz lambası, kandil, civalı camlar, kolye, bileklik, kalem, çerçeve, bardak, kupa, vazo ve magnet gibi ürünleri hediyelik olarak satın alabilirsiniz.
Cam atölyesi saat kaça kadar açık?
Gerçek cam ocağının bulunduğu ve çocuklara cam işçiliğinin öğretildiği cam atölyesi müzenin açık olduğu günlerde saat:17:00’a kadar açıktır